Vem vill bli miljonär?Vem vill bli miljonär är programmet som skapade frågesportprogrammet Postkodmiljonären. Först kom alltså ”vem vill bli miljonär” som var ett otroligt populärt tv-program och leddes av den duktiga Bengt Magnusson i många år.
Vem vill bli miljonär är inte svenskt utan har sänts i andra länders tv i många år före det kom till Sverige.
Vem vill bli miljonär?
Vem vill bli miljonär?

Vem vill bli miljonär före Postkodmiljonären

Vem vill bli miljonär går ut på att svara rätt på de 15 frågorna i frågesporten och de tävlande har livlinor  som de kan ta hjälp utav på vägen. Frågesporten som sänts i tv i många länder har genom åren varit otroligt populär och när Bengt Magnusson höll i programmet var det många svenskar som satt bänkade i tv-sofforna för att följa med och försöka besvara frågorna som de tävlande fick i direktsänd tv.
Programidén till vem vill bli miljonär är helt fantastisk för de allra flesta människor har nog någon gång drömt om att bli miljonär och att bli det på grund av kunskap i tv är nog för många människor en dröm! Det är dock få som har lyckats hela vägen och också en hel del som faktiskt har skämt ut sig i direktsänd tv när de svarat helt fel på frågorna.

Livlinor i Postkodmiljonären

Livlinor i vem vill bli miljonär är 50/50% vilket tog bort 2 av de 4 svarsalternativen och gjorde svaret till fifty/fifty när de tävlande svarade.
De två andra livlinor natt var att den tävlande fick möjligheten att ringa en god vän under 30 sekunder för att läsa upp frågan och samtidigt försöka få lite hjälp på traven samt kunde de tävlande fråga publiken och få se svaret som de i publiken i studion hade svarat på frågan. Att spela vem vill bli miljonär i tv är nog väldigt nervöst men otroligt roligt. Det har efter tv-programmet sänts gjorts ett nytt program i Sverige som Rikard Sjöberg håller i och kalas för postkodmiljonären. Postkodmiljonären är också ett väldigt roligt frågesports program och som kan spelas hemma med spelkort.
En del frågor som de tävlande har besvarat i Postkodmiljonären har blivit väldigt komiska genom åren, men det är inte helt enkelt när man sitter i stolen och ska fråga på frågorna.
vemvillblimiljonar