Monopol/MonopolyOm du någon gång spelat sällskapsspel så har du säkert testat att spela monopol. Monopol har funnits sedan länge tillbaka och det finns olika versioner av monopol men de flesta fungerar på lika sätt. Det finns dock monopol spel med olika gatunamn.

Monopol med olika gatunamn

2008 kom det ett monopolspel  med namn på gatorna som finns i Göteborg istället för gatunamn i Stockholm.
Monopol Göteborg finns nu
Monopol Göteborg finns nu
Monopol är ett spel för de allra flesta och även i övriga världen spelas monopol (monopoly ) flitigt på många platser. Ett monopolspel är nästan ett måste i ett hem. Det är perfekt att spela en runda monopol om det är en regnig dag ute och du behöver sysselsätta dina barn med något annat än datorn och ipaden.
Spelet Monopol lanserades redan i början av 1900-talet, alltså för över 100 år sedan. Det var en kvinna som egentligen låg bakom det fantastiska brädspelet monopol, men tro det eller ej. Spelföretaget som kvinnan trodde skulle vilja lansera spelet monopoly eller monopol som det heter på svenska tackade nej och det dröjde ända fram till 1934 innan spelet monopol fick ett företag bakom sig som ville sälja spelet monopol.
Efter detta har spelet gjort värdlssucce och nästan alla människor har någon gång provat att spela monopol. Spelet Monopol är enkelt att lära sig och du kan spela det många gånger innan du tröttnar.  En lång runda monopol kan ta flera timmar och det är ett riktigt roligt spel.
Vill du beställa monopol så kan det vara bra att först tänka igenom vilken version av monopol som just du vill ha hemma.

För att enkelt beställa ett monopolspel så skall du gå in på en bra sida där du kan beställa hem monopol till dig.
Sedan länge har monopol toppat listorna över sålda sällskapsspel och spelet kommer nog att finnas med i toppen i många år till då spelet monopol är ett genialiskt spel som nästan alla människor tycker om.

Varför blev monopol så otroligt populärt?

Det är en svår fråga att svara på. Men det man kan säga är att det är ett fantastiskt spel som har gett många människor roliga och sociala kvällar med sina vänner världen över. Monopol har ses länge varit en succé och kommer att fortsätta vara det långt in i framtiden.
Om du inte vet vad du skall ge bort i julklapp till någon du tycker om så kan ett monopolspel eller något annat roligt sällskapsspel vara en perfekt julklapp.