Roliga sällskapsspelDet finns massor roliga sällskapsspel som inte har sin grund i svensk tv utan från början kommer från något annat land.

Bland annat Jeopardy, Vem vill bli Miljonär och Postkodmiljonären har egentligen startats i andra länder men sänds nu i svensk tv och går även att köpa som sällskapsspel. Det är roligt att spela sällskapsspel och kan du också spela något som du sett på tv så blir det ännu roligare när du skall förklara och spela med dina vänner hemma.

Om du vill anmäla dig till ett tv-program eller frågesport i tv så kan du kolla på svt och på tv4 till exempel för att se hur du skall göra för att anmäla dig till tv-programmet. Oftast är det uttagningar innan du kan få vara med i postkodmiljonären eller vem vill bli miljonär.

 

Några andra välkända spel som har med frågesport att göra är:

På spåret

Geni

Vem vill bli miljonär?

Detta är bara några av alla populära sällskapspel som finns i frågeform. Det finns även pockets som har med frågesport att göra och det är alltid bra att ha en bok med frågor i om du får en stund över och kan lära dig mer om någonting som du har intresse för. Det är roligt att lära sig och glöm inte, kunskap är och kan vara makt!