JeopardyJeopardy är ett fantastiskt tv program som även finns som sällskapsspel. Nästan alla människor i Sverige har nog sett Jeopardy någon gång. Programmet kommer från den amerikanske tv:n och börjar sändas redan 1964.

Frågeprogrammet är upplagt på det sättet att det är programledaren säger svaren och det är deltagarna, alltså de tävlande som ställer frågorna. Många har sett programmet och fått favoriter i form av deltagare och också hört en hel del roliga svar på frågor i programmet genom åren.

 

JEOPARDY SVERIGE

Det svenska programmet leddes många år av den fantastiska Magnus Härenstam som gjorde underverk i tv programmet. Man började med Jeopardy i Sverige redan 1991 och det var länge en succe i svensk tv. Jeopardy i Sverige har efter Magnus Härenstam också letts av Adam Alsing, men man får nog lov att säga att Magnus Härenstam är den person som de allra flesta fortfarande förknippar med succeprogrammet.. De tävlande i Jeopardy kunde vinna pengar och programmet har varit ett bra program i många år.

jeopardy
Jeopardy

Magnus Härenstam

Magnus Härenstam är en profil som har gjort otroligt mycket för svensk tv och i bland annat Jeopardy som han nog är mest känd för var han länge en ikon för det svenska Jeopardy. Magnus Härenstam har nu gått bort, han var dock en person som har gjort mycket i svensk tv, bland annat Göta Kanal och Fem myror är fler än fyra elefanter som nog har setts av de flesta barn och ungdomar i Sverige.