FrågesportspelDet finns en hel del roliga frågesportspel som du borde ha hemma förutom de som presenterats på denna hemsida. Det är inte alla tv-program som man har gjort sällskapsspel av, men ett flertal av dem kan du köpa och spela som t.ex. På spåret och Vem vill bli miljonär kan du spela hemma så mycket du vill!

Frågesportspel och spel som du måste ha hemma

Ett måste att ha hemma är spelet Monopol och Trivial Pursuit. Trivial Pursuit är ett fantastiskt roligt frågesportspel som man har spelat i många år världen över. Det finns på massor av olika språk och självklart finns spelet på svenska så att du kan spela det med dina vänner.

Ett annat lite nyare, men också ett riktigt roligt sällskapsspel/frågespel är spelet; När då då?

När då då?

Detta spel kan spelas av nästan alla åldrar och det kommer nästan årligen med nya frågor. Spelet handlar om din tidslinje och du skall gilla dig fram och något hände före eller efter ett årtal, det kan då därför handla om att det kommer mellan två årtal. Spelet handlar om saker, händelser och andra saker som har hänt i historien som du skall försöka pricka in om det vara före eller efter. Spelet passar perfekt att spela på en förfest men även med din familj och dina vänner och spelet passar alla åldrar. Det finns hela 548 frågekort i När då då, vilket gör spelet och frågorna svåra att besvara. Beroende på hur duktiga spelarna är så tar spelet cirka en timme, men det kan gå mycket snabbare än så om det är duktiga historiker i sällskapet som spelar, spelet är rekommenderat från 15 år men spelar man i lag kan även yngre personer spela När då då?

 

Tips på bra spel att spela med dina vänner under loven eller julen när du har tid över är de frågesportprogram som brukar sändas på tv. Att vinna mot sina vänner i frågesportsspel är något som de allra flesta njuter utav och det är därför dessa spel säljer med succé. Du har ju bland annat tittat på På spåret ett antal gånger i ditt liv, så varför inte testa på att spela på spåret själv med dina vänner. Ett roligt spel och quiz  som du inte kommer att ångra när du spelat det några gånger.
På spåret som sällskapsspel skapar många skratt och du lär dig mycket under tiden du spelar på spåret. Att spela spelet med dina barn kan också vara en hit då du dessutom ser till att de lär sig något annat än att bara spel tv och dataspel.
Varför ska man då spela sällskapsspel?
Det finns massor av svar till denna frågan, men framförallt så över du upp din sociala förmåga och ökar dina kunskaper om du spelar sällskapsspel som är en frågesport. Det är alltid roligt att lära sig nya saker och varför inte göra det tillsammans med dem du tycker om?
Den perfekta julklappen  eller födelsedagspresenten är ett frågespel som du kan ge bort I olika kategorier beroende på vad den som skall få gåvan har för intressen. Ett sällskapsspel som present kommer att ge många roliga timmar för flera personer och är därför en helt perfekt häva eller present.
På nätet kan du hitta bra butiker där du kan köpa roliga och kluriga sällskapsspel som du kommer att spela många gånger i framtiden